Pörssitiedote toukokuuta 3, 2006 01.00.18 ip. CET

Metso toimittaa Norske Skogille paperikoneen uudistuksen ja jälkikäsittelyteknologiaa

 
Metso Paper uudistaa Norske Skogindustrier -yhtiön PK 6 -paperikonetta Saugbrugsin tehtaalla Norjan Haldenissa. Lisäksi yhtiö toimittaa paperin jälkikäsittelyteknologiaa sekä Saugbrugsin että Skognin tehtaille. Tilausten yhteisarvo on lähes 15 miljoonaa euroa.
 
Saugbrugsin PK 6:n perälaatikko uudistetaan ja viiraosa muunnetaan. Koneella tuotetaan vuosittain noin 300 000 tonnia syväpainopapereita. Uudistettu tuotantolinja otetaan käyttöön maaliskuussa 2007.
 
Saugbrugsin PK 6 -valmistuslinjan pituusleikkuri 1, pakkauskone ja rullankuljettimet uudistetaan käsittelemään superjumborullia, jotka voivat olla jopa 4 350 mm leveitä ja painaa kahdeksan tonnia. Superraskaat rullausasemat ja pehmeäpintaiset rullaustelat parantavat jumborullien laatua. Pituusleikkuri 2 puolestaan uudistetaan pehmeäpintaisilla rullausteloilla pituusleikkureiden yhtäläisen rullanlaadun säilyttämiseksi. Uudistettu linja käynnistyy maaliskuussa 2007.
 
Skognin tehtaalle Metso Paper toimittaa uuden täysautomaattisen pakkauskoneen, jolla voidaan käsitellä 170 rullaa tunnissa. Toimitukseen kuuluu myös rullankuljetusjärjestelmä. Pakkauskoneella tullaan pakkaamaan tehtaan kaikkien kolmen paperikoneen tuotanto, vuodessa yhteensä noin 600 000 tonnia sanomalehtipaperia. Uudet rullanpakkaus- ja käsittelyjärjestelmät otetaan käyttöön tämän vuoden lopulla.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Myyntijohtaja Jari Siitonen, Paperit ja kartongit -liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. 040-765 7406

Metso in Twitter