Pörssitiedote toukokuuta 10, 2006 09.05.53 ap. CET

Metso toimittaa pääosan Nippon Paperin uudesta paperinvalmistuslinjasta Japaniin

Metso Paper toimittaa pääosan Nippon Paper Industriesin uudesta paperinvalmistuslinjasta Ishinomakiin, Honshun saarelle Japaniin. Toimitus sisältää paperinvalmistus- ja jälkikäsittelyteknologiaa sekä ilma- ja automaatiojärjestelmiä. Metson tilauksen arvo on yli 80 miljoonaa euroa. Syyskuun lopulla 2007 käynnistyvän paperinvalmistuslinjan kapasiteetti on 350 000 tonnia vuodessa.
 
Nippon Paper Industriesin uusi Ishinomaki PM N6 -kone on ensimmäinen uusi paperikone Japanissa vuoden 1998 jälkeen. Koneella tuotetaan sekä hienopaperia että kevyesti päällystettyjä paperilajeja, joiden neliömassa on 51-79 g/m2. Kone on yksi Japanin suurimpia, sen viiran leveys on 9,45 m ja rakennenopeus 1800 m/min.
 
Nippon Paper Industries, joka muodostaa pääosan Nippon Paper Groupista, on Japanin johtava paperintuottaja. Ishinomakin tehtaalla on nykyisin 11 paperikonetta, joiden vuosituotanto on yhteensä 900 000 tonnia.
 
Koko Nippon Paper Group tuottaa noin 90 koneellaan yhteensä noin 7,4 miljoonaa tonnia paperia ja kartonkia vuodessa. Yhtiöllä on 23 tehdasta Japanissa, kaksi USA:ssa, kolme Kiinassa ja yksi Suomessa. Nippon Paper Group hallitsee Japanin paperimarkkinoita noin 26 prosentin osuudella.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter