Pörssitiedote toukokuuta 31, 2006 01.01.06 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperikoneen Nuqul Groupille Jordaniaan

Metso Paper toimittaa pehmopaperikoneen Nuqul Groupille Jordaniaan. Kone asennetaan yhtiön uuteen Al Snobarin tehtaaseen Ammanissa ja se käynnistyy vuoden 2007 loppupuolella. Tämäntyyppisten pehmopaperin valmistuslinjojen markkina-arvo vaihtelee 15 miljoonasta eurosta 20 miljoonaan euroon toimituksen laajuuden ja tuotannon mukaisesti.
 
Metson toimitus sisältää täydellisen Advantage DCT 200 -pehmopaperikoneen. Uuden pehmopaperikoneen myötä Nuqul Group pystyy lisäämään vuosikapasiteettiaan 54 000 tonnilla korkealaatuisia kasvo-, kylpyhuone- ja pyyhepapereita. Koneen leveys on 5,5 m ja käyttönopeus 2 000 m/min ja se käyttää raaka-aineenaan ensiökuitua.
 
Pehmopaperin kulutus on noussut Lähi-idässä 25 prosenttia viimeisten viiden vuoden aikana. Vaikka kulutus on henkeä kohden laskettuna vielä alhainen Eurooppaan verrattuna, antaa 220 miljoonan asukkaan väestöpohja suuret mahdollisuudet kasvulle.
 
Nuqul Group, jonka pääkonttori on Ammanissa Jordaniassa, on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtava pehmopaperinvalmistaja. Yhtiöllä on kolme paperitehdasta: Al Keena Jordaniassa sekä Al Bardi ja Al Sindian Egyptissä. Vuonna 1952 perustettuun Nuqul Groupiin kuuluu 28 alueellista ja maailmanlaajuista yhtiötä, joiden yhteenlaskettu henkilöstömäärä on yli 5 500. Yhtiö vie tuotteitaan yli 45 maahaan.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter