Pörssitiedote kesäkuuta 12, 2006 10.08.04 ap. CET

Metso toimittaa kuitulinjan ITC Bhadrachalamille Intiaan

Metso Paper toimittaa uuden kuitulinjan intialaisen ITC Ltd:n sellutehdaslaajennukseen Bhadrachalamiin, Andhra Pradeshin osavaltioon. Laajennushanke tukee ITC:n suunnitelmia lisätä paperintuotantoaan. Tilauksen arvo on lähes 25 miljoonaa euroa. Uusi kuitulinja otetaan käyttöön heinäkuussa 2007.
 
Metso Paperin toimitus sisältää kaikki prosessin pääkoneet, paineastiat, kenttäinstrumentoinnin, perussuunnittelun ja valvontatehtävät keitosta valkaistuun massaan saakka. Nykyaikainen, happidelignifiointia ja otsonivalkaisua hyödyntävä prosessi on ympäristömyötäinen. Laajennuksen valmistuttua tehtaan päivätuotanto on 750 absoluuttisen kuivaa tonnia täysin valkaistua sellua. Raaka-aineena käytetään eukalyptusta ja subabul-puuta.
 
Tehtaan ympäristövaikutusten minimoimiseksi Metso Paper toimittaa uuden kuitulinjan lisäksi myös otsonivalkaisuvaiheen jo käytössä olevalle kuitulinjalle. Uusi keittojärjestelmä, jonka päivätuotannoksi on suunniteltu 800 tonnia, tuottaa sellua molemmille kuitulinjoille. Keittoprosessin erityispiirre on, että se mahdollistaa kahden eri puulajin yhtäaikaisen keiton molemmille kuitulinjoille.
 
ITC on yksi Intian huomattavimmista yksityissektorin yrityksistä. Sen liikevaihto on 3 miljardia Yhdysvaltain dollaria. ITC Bhadrachalam Paperboards and Specialty Papers Division on Etelä-Aasian suurin pakkaus- ja graafisten kartonkien tuottaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
N. K. Jain, Vice President, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper, Intia
Puh. +91 124 235 1541
Yngve Lundahl, aluemyyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper, Ruotsi
Puh. +46 60 16 51 77
Johanna Sintonen, apulaisjohtaja, sijoittajasuhteet, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter