Pörssitiedote kesäkuuta 7, 2006 01.00.21 ip. CET

Metso uusii UPM:n paperikonetta Jämsänkoskella

Metso Paper uudistaa UPM:n Jämsänkosken tehtaan paperikone numero 4:ää. Tilauksen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa. Uudistettu kone käynnistyy huhti-kesäkuussa 2007.
 
Toimitukseen kuuluu uusi päällystysasema pastansyöttö- ja ilmakuivausjärjestelmineen sekä uusi on-line-kalanteri. Uudistus, jossa hyödynnetään osia koneen nykyisistä kuivan pään rakenteista, sisältää myös parannuksia koneen märän pään ajettavuuteen. Koneuudistuksen yhteydessä Metso Automation toimittaa kone- ja prosessiohjaukset sekä laatusäätöjärjestelmän mittauksineen ja profilointitoimilaitteineen. Nykyinen automaatiojärjestelmä päivitetään uusimman metsoDNA-teknologian mukaiseksi.
 
Alunperin vuonna 1974 käyttöön otetulla 5,4 metrin levyisellä koneella tuotetaan nykyisin päällystettyä, konekalanteroitua MFC-paperia. Metso Paper muuntaa koneen tuottamaan tarranvalmistuksessa käytettäviä korkealuokkaisia päällystettyjä papereita.
 
UPM:n Jämsäkosken tehtaalla on neljä paperikonetta, joilla tuotetaan vuosittain 870 000 tonnia SC-aikakauslehtipaperia, MFC-konekalanteroitua paperia ja tarrapaperia. MFC-papereiden tuotanto tehtaalla vaihtuu tarrapapereiden tuotannoksi huhti-kesäkuussa 2007.
 
UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 9,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on yli 31 000 henkilöä. UPM:llä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter