Pörssitiedote heinäkuuta 26, 2006 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa jauhatus- ja vaahdotuslaitteistoa Gaiskyn kuparikaivokseen Venäjälle

Metso Minerals toimittaa jauhatus- ja vaahdotuslaitteistoa Ural Mining and Metallurgical Companylle Gaiskyn kuparikaivokseen raaka-ainejärjestelmään. Toimitus valmistuu vuoden 2007 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa, josta noin 17 miljoonaa euroa kirjattiin vuoden 2006 toisen neljänneksen tilauskantaan ja loppuosa kolmannen neljänneksen tilauksiin.
 
Tilaus sisältää kaksi 5 000 kilowatin semiautogeenistä (SAG) jauhinmyllyä, kaksi 4 100 kilowatin kuulamyllyä ja seitsemäntoista RCS vaahdotuskennoa sekä laitteisiin liittyvät asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Metson ratkaisu tulee käsittelylaitokseen Gaiskoen, Osenneen ja Letneen esiintymien kehityshankkeeseen eteläisille Ural-vuorille Orenburgskyn alueelle. Esiintymien arvioidaan sisältävän 300 miljoonaa tonnia kuparisulfidimalmia. Valmistuttuaan laitoksen arvioitu tuotantomäärä on kahdeksan miljoonaa tonnia kuparia/kuparimalmia vuodessa.
 
Ural Mining and Metallurgical Company (UMMC) kuuluu Venäjän suurimpiin kaivos- ja metallurgiayrityksiiin. Yritys tuottaa noin 40 prosenttia Venäjän kuparista ja sillä on yli 75 000 työntekijää. Vuonna 2004 UMMC:n liikevaihto oli 73 miljardia ruplaa (2,1 miljardia euroa).
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Jaroslaw Dubiansky, johtaja, Mineraalienkäsittely-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +46 40 24 58 48
Jeffery Leonard, johtaja, Mineraalienkäsittely-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +1 717 849 7464
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter