Pörssitiedote elokuuta 31, 2006 10.04.10 ap. CET

Metso toimittaa brasilialaiselle Klabin-yhtiölle puunkäsittely- ja valkaisulinjat sekä pesulinjan uudistuksen

 
 
Metso Paper toimittaa brasilialaisen Klabin S.A:n Telêmaco Borban tehtaalle Paranán osavaltioon uudet puunkäsittely- ja valkaisulinjat sekä kraftlaineripesulinjan uudistuksen. Tilauksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Uudet laitteet otetaan käyttöön vuoden 2007 loppupuolella.
 
Metso Paper toteuttaa kaikki tilaukset kokonaistoimituksina, mukaanlukien muun muassa käynnistys- ja koulutuspalvelut, mutta ei esimerkiksi rakennustöitä.
 
Puunkäsittelylinja, joka on suunniteltu käsittelemään yli 350 m3 eukalyptuspuuta tunnissa, tulee olemaan yksi maailman suurimpia. Erityisesti eukalyptuksen käsittelyyn suunniteltu linja sisältää kaikki laitteet puun kuorintaan ja hakkeen sekä kuoren käsittelyyn.
 
Uusi valkaisuprosessi sisältää puristimet valkaisulaitoksen jokaiseen pesuvaiheeseen. Puristimet mahdollistavat alhaisimmat kemikaalien kulutus- ja jätevesimäärät. Kraftlainerilinjan pesun tehostamiseksi myös sen viimeiseen  pesuvaiheeseen asennetaan pesupuristin.
 
Klabin on Brasilian suurin paperin ja kartongin tuottaja ja viejä. Pakkauspaperin ja -kartongin sekä aaltopahvilaatikoiden ja teollisuussäkkien tuottajana se on maansa johtava.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Par-Erik Larsson, Kuidut-liiketoimintalinjan aluejohtaja, Etelä-Amerikka, Metso Paper,
puh. +55 15 2102 9816
Jari Koikkalainen, myyntijohtaja, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. +358 40 838 8950
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter