Pörssitiedote elokuuta 28, 2006 04.01.01 ip. CET

Metso toimittaa uuden TAD-pehmopaperikoneen Georgia-Pacificille

Metso Paper toimittaa uuden pehmopaperikoneen Georgia-Pacific Corporationille. Uudella läpivirtauskuivatuskoneella (TAD), joka on osa yhtiön äskettäin ilmoittamia investointeja sen Pohjois-Amerikan kuluttajatuoteliiketoimintaan, tullaan vastaamaan premium-luokan tuotteiden kasvavaan kysyntään.
 
Metsolta tilatun koneen viiran leveys on 204 tuumaa (518 cm) ja rakennenopeus 6000 jalkaa minuutissa (1829 m/min). Tilattu TAD-pehmopaperikone sisältää laimennussäätöisen OptiFlo II TIS -monikerrosperälaatikon, Periformer LW-C -rainaimen, Honeycomb® -läpirtauskuivaimen, OptiReel-rullaimen, täydellisen koneilmastoinnin, massankäsittelyjärjestelmän sekä asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Kyseessä on Georgia-Pacificin neljäs Metso TAD-kone.
 
Atlantassa päämajaansa pitävä Georgia-Pacific on yksi maailman johtavia pehmopaperin, pakkausten, paperin, massan sekä rakennustarvikkeiden ja niihin liittyvien kemikaalien tuottajia. Yhtiön palveluksessa on noin 55 000 ihmistä yhteensä yli 300 toimipaikassa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Euroopassa. Sen tunnettuja pehmopaperituotemerkkejä ovat muun muassa Quilted Northern®, Angel Soft®, Brawny®, Sparkle®, Soft 'n Gentle®, Mardi Gras®, So-Dri® ja Vanity Fair®, kuten myös Dixie® -kertakäyttökupit, -lautaset ja -aterimet.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
 
Don Beaumont, Senior Vice President, Metso Paper USA Inc., puh. +1 207 282-1521
Peter C. Jones, Account Sales Manager, Metso Paper USA Inc., puh. +1 770 263-1597, matkapuh. +1 770 313-3296

Metso in Twitter