Pörssitiedote syyskuuta 4, 2006 10.16.02 ap. CET

Metso toimittaa laitteita Berneckin MDF-projektiin Brasiliaan

  
Metso Panelboard on valittu päälaitteiden toimittajaksi Berneck S.A:n uuteen MDF-kuitulevytehtaaseen Araucáriassa, Paranán osavaltiossa, Brasiliassa. Tuotanto uudella tehtaalla käynnistyy vuoden 2008 alkupuolella. Tilauksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa.
 
Toimitus käsittää laitteet puiden kuorintaan ja lastuamiseen, raaka-aineen varastointiin, kuidunkäsittelyyn, liimansekoitukseen, kaksivaiheiseen kuivaukseen ja seulontaan. Lisäksi Metso toimittaa laitteidensa prosessiautomaation sekä mm. asennus- ja käynnistysvalvonnan. 
 
Uuden MDF-tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti on noin 340 000 m3.
 
Berneck on Brasilian johtavia levyntuottajia. Araucáriassa yhtiöllä on jo toiminnassa huomattava lastulevytehdas jalostustoimintoineen sekä saha.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Thomas Olofsson, yksikön johtaja, Metso Panelboard AB, puh. +46 60 16 50 92
Paul-Erik Toivo, viestintä- ja markkinointijohtaja, Metso Panelboard, puh. 040 821 3737

Metso in Twitter