Pörssitiedote syyskuuta 20, 2006 02.02.54 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Fujian HengAnille Kiinaan

Metso Paper toimittaa jo toisen kokonaisen Advantageä DCTä 200 -tyypin pehmopaperilinjan kiinalaisellle Fujian HengAn Paperille. Tuotantolinja otetaan käyttöön yhtiön Anhain tehtaalla Fujianin maakunnassa vuoden 2008 alussa. Tilauksen arvo on alle 20 miljoonaa euroa.
 
Anhain tehtaan ensimmäinen Advantage DCT 200 -tuotantolinja otettiin onnistuneesti käyttöön heinäkuussa 2006. Metson nyt saama tilaus käsittää täydellisen pehmopaperinvalmistuslinjan massankäsittelylaitteineen. Toimitus sisältää myös Metso Paperin uutta puristinteknologiaa, joka säästää energiaa ja parantaa lopputuotteen laatua.
 
Metso Automation toimittaa laajan automaatiopaketin, joka käsittää metsoDNA-kone- ja prosessiohjaukset, PaperIQ Plus -laadunhallintajärjestelmän sekä IQDilutionPro Lite laimennusperälaatikon profilointitoimilaitteen.
 
Uudella koneella, jonka leveys on 5,6 m ja rakennenopeus 2000 m/min, tuotetaan korkealuokkaisia kasvo-, kylpyhuone- ja pyyhepapereita. Sen 60 000 tonnin kapasiteetti vahvistaa HengAn-ryhmän asemaa Kiinan johtavana pehmopaperin tuottajana. Uuden tuotantolinjan raaka-aineena käytetään ensiökuitua.
 
HengAn on Kiinan johtava, nopeasti kasvava kuluttajatuotteisiin keskittyvä yritys, jolla on maanlaajuinen myynti- ja jakeluverkosto. Sen kokonaan omistavan HengAn Internationalin osakkeet noteerataan Hongkongin pörssissä. Konsernin liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 16 000.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
 
Aasian myyntijohtaja Ingmar Andersson
Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso Paper
Puh. +46 54 17 13 90 tai +46 70 517 13 90
 
Myyntijohtaja Leif Forsberg
Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso Paper
Puh. +46 54 17 13 10 tai +46 705 17 13 10

Metso in Twitter