Pörssitiedote syyskuuta 12, 2006 08.01.32 ap. CET

Metso toimittaa suuren painopaperilinjan Guangzhou Paperille Kiinaan

Metso Paper toimittaa suuren painopaperin valmistuslinjan Kiinan Guangdongin maakunnassa toimivalle Guangzhou Paperille. Lähes 400 000 tonnia vuodessa tuottava linja otetaan käyttöön vuoden 2007 lopulla. Tilauksen kokonaisarvo on selvästi yli 100 miljoonaa euroa.
 
Toimitettavan OptiConcept-paperikoneen leveys on 10,2 m ja rakennenopeus 2000 m/min. Metson kokonaistoimitus sisältää lisäksi tampuurivaunun, kaksi pituusleikkuria ja rullanpakkauskoneen sekä paperikoneeseen liittyvät massankäsittelylaitteet ja märän pään kemikaali- ja ilmajärjestelmät.
 
Metso Automation toimittaa laajan automaatiopaketin, johon kuuluvat kone- ja prosessinohjaus- sekä laadunvalvontajärjestelmät, ajettavuus- ja kunnonvalvontajärjestelmät sekä katkokamerajärjestelmä.
 
Guangzhou Paper on yksi Kiinan vanhimmista ja arvostetuimmista sanomalehtipaperin tuottajista. Yhtiö oli Metso Paperin ensimmäinen paperikoneasiakas Kiinassa 50 vuotta sitten. Guangzhou Paperilla on viisi sanomalehtipaperikonetta, joiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 470 000 tonnia vuodessa. Metson edellinen toimitus, OptiConcept-paperikone PM 1 otettiin tehtaalla onnistuneesti käyttöön viime toukokuussa. Äskettäin Guangzhou Paper tilasi Metsolta laajan uudistuksen PM 8 -koneelleen.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Pertti Soikkanen, myyntijohtaja, Metso Paper, puh. 040-546 0002
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter