Pörssitiedote syyskuuta 19, 2006 02.30.17 ip. CET

Metso vahvistaa jälkimarkkinaliiketoimintaansa Ruotsissa

Metso on tänään allekirjoittanut sopimukset, joilla se hankkii itselleen ruotsalaisten Svensk Gruvteknik AB:n ("SGT") ja Svensk Pappersteknik AB:n ("SPT") liiketoiminnat vahvistamaan jälkimarkkinaliiketoimintaansa.  Liiketoimintaryhmän, johon SGT ja SPT kuuluvat, omistavat Pär-Anders Johansson ja Conny Johansson. Ostetut liiketoiminnat siirtyvät Metsolle 1.10.2006. Velaton kauppahinta on noin 4 miljoonaa euroa.
 
Hankittujen liiketoimintojen vuoden 2005 kokonaisliikevaihto oli 11 miljoonaa euroa. Svensk Gruvteknik työllistää noin 70 henkeä ja Svensk Pappersteknik noin 40 henkeä.
 
Svensk Gruvteknik toimittaa kunnossapito ja huolto-osia Pohjois-Ruotsissa sijaitseville kaivoksille. Sen suurin asiakas on New Boliden. Ostettu liiketoiminta liitetään Metso Mineralsin Ruotsin myyntikonttoriin, ja sen kotipaikka on Gällivaara.
 
Svensk Pappersteknik tarjoaa mekaanista kunnossapitoa ja huoltopalveluita Pohjois-Ruotsin sellu- ja paperiteollisuudelle. Sillä on pitkäaikainen sopimus mekaanisesta kunnossapidosta sen suurimman asiakkaan, Väjassa toimivan Mondi Packaging Paper Dynäsin kanssa. Ostettu liiketoiminta liitetään Metson omistamaan Scandinavian Mill Service AB:hen, jonka toimiala on sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapito ja kunnossapidon kehittäminen.
 
Tehdyt yritysostot tukevat Metson kannattavan kasvun strategiaa sekä täydentävät ja vahvistavat Metson asemaa elinkaaripalveluiden toimittajana Ruotsin sellu-, paperi- ja kaivosteollisuudessa. Metson strategisiin tavoitteisiin kuuluu muun muassa jälkimarkkinapalveluiden lisääminen ja palveluverkoston vahvistaminen lähellä asiakkaita.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Tord Svensson, toimitusjohtaja (Euroopan toiminnot), Metso Minerals (Ruotsi),
puh. + 46 70 671 68 45
Ari Mankki, toimitusjohtaja, Scandinavian Mill Service, puh. 040 582 1408

Metso in Twitter