Pörssitiedote tammikuuta 12, 2007 02.16.28 ip. CET

Metso toimittaa murskauslaitoksen ja kaivoslaitteistoa Pirites Alentejanasille Portugaliin

Metso Minerals toimittaa murskauslaitoksen ja kaivoslaitteistoa Pirites Alentejanasin Aljustrelin sinkkikaivokseen eteläiseen Portugaliin. Toimitus valmistuu tammikuussa 2008. Tilauksen arvo on noin 14 miljoonaa euroa. Tilaus sisältyy vuoden 2006 viimeisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Tilaukseen sisältyy murskauslaitos, jossa on esivaiheen leukamurskain, toisen vaiheen kartiomurskain, kaksi kolmannen vaiheen kartiomurskainta seuloineen sekä 2,2 kilometriä pitkä kuljetin, VPA-painesuodin, kuusi pystymyllyä, myllyvuoraukset nykyisiin myllyihin, sekä laitteisiin liittyvät asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Metson ratkaisu liittyy Aljustrelin kaivoksen muutoksiin. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana jalostetaan Moinhon esiintymästä noin 1,4 miljonaa tonnia sinkkimalmia. Seuraavina vuosina malmia jalostetaan ensisijaisesti Feitaisin esiintymästä, joka tuottaa noin 1,8 miljoonaa tonnia malmia vuosittain.      
 
Pirites Alentejanas kanadalaisen Eurozinc Mining Corporationin tytäryhtiö. EuroZinc Mining Corporation on metallintuottaja, jolla on huomattavat kupari-, lyijy-, sinkki- ja hopeavarannot.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 25 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
Luis Santos, johtaja, Maarakennus-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +351 91 721 6860
Jeffery A. Leonard, johtaja, Kaivosala-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +1 717 849 7464
José Leite de Sousa, maajohtaja, Metso Minerals (Portugal), puh. +351 214 388 551

Metso in Twitter