Pörssitiedote lokakuuta 15, 2007 02.00.00 ip. CET

Metso laajentaa tuotantokapasiteettiaan Intiassa

Metso Minerals laajentaa tuotanto- ja valimokapasiteettiaan sekä toimistotilojaan Intiassa kahdessa tehtaassaan yhteensä 12,5 miljoonan euron investoinnilla. Investointipäätös on tehty murskaus- ja tärylaitteiden, pumppujen ja niihin liittyvien palveluiden Intiassa lisääntyneen kysynnän vuoksi. Laajennukset valmistuvat vuoden 2008 loppuun mennessä.
 
Ahmedabadin teräsvalimossa Gujaratissa murskainten kulutusosien ja pumppuvalujen tuotantokapasiteetti enemmän kuin kolminkertaistuu vuoteen 2009 mennessä nykyisestä 2000 tonnista 7000 tonniin vuodessa. Laajennuksessa kaksinkertaistetaan lattiapinta-ala sekä lisätään nostokapasiteettia ja tuotantolaitteistoa. Laajennus hyödyttää ensisijaisesti Intian markkinoita.
 
Bawalin tehtaan investoinnissa Haryanassa rakennetaan uusi liikuteltavien murskainten ja tärylaitteiden kokoonpanolinja, mikä kaksinkertaistaa lattiapinta-alan, sekä lisätään uutta tuotantolaitteistoa. Tämän investoinnin myötä Metson tavoitteena on päästä enemmän kuin kaksinkertaiseen liikuteltavien murskaus- ja tärylaitteiden tuotantoon vuoden 2009 loppuun mennessä.
 
Metso Mineralsin asiakkaiden määrä lisääntyy Intiassa ja asiakkaat vaativat yhä suurempia ja tehokkaampia ratkaisuja. Kasvanut laitekanta lisää myös asiakaspalvelun ja siihen liittyvien tuotteiden kysyntää. Metson tavoitteena on vastata asiakkaiden tarpeisiin vahvistamalla läsnäoloaan, mahdollisuuksiaan ja tuotantokapasiteettiaan Intiassa.
 
Metso aloitti toimintansa Intiassa 1990-luvun alkupuolella. Nykyään sillä on maassa 10 toimipistettä ja noin 500 työntekijää. Metso on muun muassa toimittanut Intian suurimman murskauslaitoksen ja rautamalmin rikastamon, sekä nopeimman junavaunujen kippauslaitoksen.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Jouni Salo, johtaja, Construction-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. +1 803 873 2041 (USA)
Sudhir Srivastava, johtaja, Construction-liiketoimintalinja, Aasian markkina-alue, Metso Minerals, puh. +91 98 107 29990 (Intia)
 

Metso in Twitter