Pörssitiedote lokakuuta 29, 2007 08.30.00 ap. CET

Metso toimittaa hienopaperilinjan Portucel-konsernille Portugaliin

Metso Paper toimittaa päällystämätöntä hienopaperia tuottavan linjan Portucel-konsernille. Uusi tuotantolinja asennetaan konsernin Setúbalin tehtaalle Portugaliin ja se aloittaa tuotannon vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten heinopaperilinjojen markkina-arvo on 150-200 miljoonaa euroa tilauksen laajuudesta riippuen.
 
Metson toimitukseen kuuluu kokonainen OptiConcept-paperikone perälaatikosta rullankäsittelyyn, ilmajärjestelmät sekä massankäsittelylaitteita. Viiranleveydeltään 11,1-metrinen paperikone tuottaa lähes 500 000 tonnia päällystämättömiä hienopapereita vuodessa. Metso Automation toimittaa laajan automaatiopaketin, johon kuuluvat koneohjaukset sekä ajettavuus- ja kunnonvalvontajärjestelmät.
 
Portucel-konserni, jonka liikevaihto on noin 1,1 miljardia euroa, omistaa kolme sellu- ja paperitehdasta, jotka sijaitsevat Setúbalissa, Figueira da Fozissa ja Caciassa. Setúbalissa yhtiöllä on kolme päällystämätöntä, puuvapaata paperia tuottavaa konetta, joiden kapasiteetti on yhteensä 275 000 tonnia vuodessa, sekä sellutehdas, joka tuottaa 500 000 tonnia valkaistua eukalyptussellua vuodessa. Uuden paperikoneen myötä Portucelin päällystämättömän hienopaperin tuotantokapasiteetti nousee yli 1,5 miljoonaan tonniin vuodessa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Avainasiakasjohtaja Pertti Soikkanen, Metso Paper, puh. 040 546 0002
Lisätietoja sijoittajille:
Sijoittajasuhdejohtaja Johanna Sintonen, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter