Pörssitiedote lokakuuta 15, 2007 01.30.00 ip. CET

Metso toimittaa kuitulevylinjan Thaimaahan

Metso Panelboard toimittaa yhteistyössä Siempelkampin kanssa jatkuvatoimisen MDF-linjan Vanachai Group Public Company Ltd:lle Surat Thaniin Thaimaahan. Tuotanto linjalla käynnistyy vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä. Osapuolet eivät julkista kaupan arvoa. Tämänkaltaisten toimitusten markkina-arvo yleensä ylittää 20 miljoonaa euroa. Tilaus on kirjattu Metson vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Metson toimitus sisältää kaikki laitteet puun varastointiin, kuidutukseen, kuivaukseen ja sirotteluun, jatkuvatoimisen puristimen sekä laitteet levynkäsittelyyn ja -viimeistelyyn. Lisäksi Metson toimitus sisältää asennus- ja käynnistysvalvonnan. Siempelkampin toimitukseen sisältyy sirottelulaitteet ja 38-metrinen jatkuvatoiminen puristin.
 
Uudella linjalla valmistetaan 8-15 mm paksuista MDF-levyä n. 935 kuutiometriä päivässä ja se käyttää raaka-aineena kumipuuta. Investointi vahvistaa Vanachain asemaa kaakkois-Aasian suurimpana levynvalmistajana.
 
Vanachai Group on toiminut puu- ja levyteollisuudessa vuodesta 1943 lähtien. Bangkokissa pääkonttoriaan pitävän konsernin osakkeet on listattu Thaimaan pörssissä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Paul-Erik Toivo, myynnin ja markkinoinnin kehitysjohtaja, Metso Panelboard,
puh. 040 821 3737
Stefan Ruda, kuitulevydivisioonan johtaja, Metso Panelboard, puh. +46 60 16 50 92
 

Metso in Twitter