Pörssitiedote lokakuuta 2, 2007 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa mineraalienkäsittelylaitoksen Gradirille Montenegroon

Metso Minerals toimittaa mineraalienkäsittelylaitoksen Gradir Montenegrolle kaivokseen, joka sijaitsee pohjoisessa Montenegrossa. Toimitus valmistuu vuoden 2008 toisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa ja se sisältyy Metson kolmannen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimitukseen sisältyy laitteistoa murskaukseen, seulontaan, jauhatukseen, erotteluun,  vaahdotukseen, suodatukseen ja mineraalijätteen käsittelyyn sekä lisälaitteita ja palveluja.
 
Metson ratkaisu on osa vuonna 1953 avatun lyijy-, sinkki- ja hopeakaivoksen uudistus- ja laajennushanketta. Laajennuksen valmistuttua kaivoksen vuosittaisen malmin tuotannon arvioidaan lisääntyvän 170 000 tonnista 500 000 tonniin.
 
Uudistuksen myötä Gradirista tulee yksi Montenegron suurimmista lyijy- ja sinkkirikasteen tuottajista. Gradir Montenegro on Gradir Slovenian tytäryhtiö.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja (englanniksi):
 
Helmut Zeipelt, myyntijohtaja, Itä-Eurooppa, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +43 1 813 65 08 30
 
Wille Beckman, johtaja, prosessilaitteet, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +46 224 57149
 
 

Metso in Twitter