Pörssitiedote marraskuuta 16, 2007 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa automaatiojärjestelmän Talvivaaran kaivokselle

Metso Automation toimittaa automaatiojärjestelmän Talvivaaran Kaivososakeyhtiölle, joka rakentaa Euroopan suurinta nikkelikaivosta Sotkamon Talvivaaraan. Metson toimitus koostuu automaatio- ja informaatiojärjestelmästä. Toimituserät jakautuvat neljään vaiheeseen, joista ensimmäinen tapahtuu tammikuussa 2008.
 
Talvivaaran tuotantolaitos käsittää metallien talteenottolinjat ja käyttöhyödykkeiden prosessit, malmin mekaanisen käsittelyn eli murskaimet kuljettimineen sekä pumppaamot. Näiden ohjaus ja valvonta keskitetään yhteiseen Metso Automationin automaatiojärjestelmään ja keskusvalvomoon. Automaatio perustuu mahdollisimman moderniin, käytössä hyväksi todettuun tekniikkaan eli kenttäväyliin.
 
Talvivaaran malmivarojen kokonaismääräksi arvioidaan 266 miljoonaa tonnia, joka riittää noin 25 vuoden tuotantoon. Tuotannon on tarkoitus käynnistyä vuoden 2008 lopulla. Metallit rikastetaan malmista kustannustehokkaalla ja ympäristöä säästävällä biokasaliuotusmenetelmällä, jossa hyödynnetään alueella luonnostaan esiintyviä bakteereja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja:
johtaja Kari Heikkilä, metsoDNA VAR and Minerals -tuoteryhmä, Metso Automation,
puh. 020 483 8278

Metso in Twitter