Pörssitiedote marraskuuta 2, 2007 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa ovinahkalinjan Tever MDF:lle Turkkiin

Metso Panelboard, joka kuuluu Metso Paper -liiketoiminta-alueeseen, toimittaa kuitulevyn tuotantolaitteet ovinahkojen valmistukseen turkkilaiselle Tever MDF:lle. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta. Toimitus ja käyttöönotto ajoittuvat vuodelle 2008.
 
Toimitus sisältää päälaitteet kuidunkäsittelyyn, kuivaukseen, sirotteluun ja levynpuristamiseen sekä levynkäsittelyn kokonaisratkaisun. Metso Panelboardin toimitus sisältää myös tehdassuunnittelun sekä asennus- ja käynnistysvalvonnan. Linjalla tullaan valmistamaan 11 miljoonaa ovinahkaa vuosittain. 
 
Tuotantolinjalla käytetään raaka-aineena havupuuta ja se sijoitetaan Velikoyn teollisuusalueella sijaitsevalle Teverin tehtaalle Turkin Tekirdagiin. Linjalla valmistettavat ovinahat on tarkoitettu kotimarkkinoille sekä Euroopan ja Lähi-idän vientimarkkinoille.
 
Tever MDF:llä on kahdessa Turkin toimipisteessään neljä levyntuotantolaitosta liimantuotannon ja laminointilinjan lisäksi. Kyseessä on Metson ensimmäinen ovinahkalinjatoimitus Tever MDF:lle ja se on myös ensimmäinen Metson ovinahkateknologiaa käyttävä linja Turkissa.
 
Metso Panelboard on maailman johtava ovinahkalinjojen toimittaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
 
Åke Sundbergh, myyntijohtaja, kuitulevydivisioona, Metso Panelboard,
puh. +46 60 16 54 53
 
Paul-Erik Toivo, markkinoinnin ja myynnin kehitysjohtaja, Metso Panelboard,
puh. 040 821 3737

Metso in Twitter