Pörssitiedote marraskuuta 22, 2007 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa termomekaanisen massan valmistuslinjan Ortvikenin paperitehtaalle Ruotsiin

Metso Paper toimittaa uuden energiaa säästävän termomekaanisen massan valmistuslinjan SCA:n Ortvikenin tehtaalle Ruotsiin. Uuden linjan kapasiteetti on 440 tonnia päivässä ja se otetaan käyttöön keväällä 2009. Tilauksen arvo on yli 15 miljoonaa euroa.
 
Investoinnin tavoitteena on parantaa päällystettyjen papereiden laatua, vähentää energian kulutusta sekä lisätä lämmön talteenottoa ja massan tuotantoa. Toimitus käsittää ensiöjauhatuksen, erillisen rejektin jauhatuksen ja uuden lajittamon sekä laitteiden asennuksen, käynnistyksen, koulutuksen ja käyttöönoton.
 
Ortvikenin paperitehdas valmistaa sanomalehtipaperia ja aikakauslehtipaperia. Tehtaan TMP-massan tuotantokapasiteetti tulee olemaan yli 2 500 tonnia päivässä. Ortvikenin tehdas on osa SCA:n Forest Products -liiketoiminta-aluetta.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (ruotsiksi tai englanniksi):
myyntipäällikkö Ulf Sjöström, Mekaaninen massa, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper
puh. +46 60 16 50 00
johtaja Ulf Hellberg, Mekaaninen massa, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper
puh. +46 60 16 50 00

Metso in Twitter