Pörssitiedote marraskuuta 19, 2007 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa voimakattilan Keravan Lämpövoiman uudelle voimalaitokselle

Metso Power, joka on osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta, toimittaa voimakattilan Keravan Lämpövoima Oy:n uudelle lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitokselle Keravalle. Voimalaitos otetaan käyttöön vuoden 2009 loppupuolella. Tilauksen arvo on noin 25 miljoonaa euroa.
 
Kerrosleijutekniikkaa käyttävän voimakattilan (73 MWth) polttoaineina tulevat olemaan turve ja hakkuutähteistä tehty hake.
 
Voimalaitos tulee valmistuttuaan tuottamaan paikalliselle energiayhtiölle, Keravan Energia Oy:lle kaukolämpöä, prosessilämpöä ja sähköä. Uudella voimalaitoksella pystytään erityisesti varmistamaan Keravan kaupungin kasvava kaukolämpötarve. Investoinnin avulla energiantuotanto tulee olemaan tehokasta ja ympäristöystävällistä vähentäen hiilidioksidipäästöjä.
 
Voimalaitoksen rakentaa uusi yhtiö Keravan Lämpövoima Oy, jonka omistaa suomalainen energiayhtiö Pohjolan Voima Oy.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Kari Remes, myyntijohtaja, Metso Power, puh. 040 709 2015
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter