Pörssitiedote marraskuuta 1, 2007 08.30.00 ap. CET

Metso vahvistaa edelleen metallinkierrätysliiketoimintaansa yrityskaupalla Yhdysvalloissa

Metso on ostanut Mueller Engineering Inc:in (MEI), joka on johtava korkeajännitteisten sähköjärjestelmien palvelu- ja laitetoimittaja Pohjois-Amerikan metallinmurskausteollisuudelle. Yhtiö toimii Wisconsinin New Berlinissä ja sen myyvät Mueller-perheen jäsenet. Kauppahinta on noin 6 miljoonaa euroa. Yhtiö siirtyi Metson omistukseen 31.10. 2007.
 
Mueller Engineering palvelee metallinmurskauslaitoksia ja se on erikoistunut huoltamaan käyttömoottoreita ja muuta murskainten toiminnan kannalta keskeistä laitteistoa. Pohjois-Amerikan lisäksi yhtiöllä on asiakkaita Aasian ja Tyynenmeren alueella, Etelä-Amerikassa, Etelä-Afrikassa ja Euroopassa. Vuonna 2006 MEI:n liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa työskentelee noin 20 henkeä.
 
Yrityskaupalla Metso Minerals vahvistaa entisestään asemiaan Pohjois-Amerikan metallinkierrätyslaitosten palveluntarjoajana ja metallinmurskauslaitosten keskeisten komponenttien toimittajana. Yhdistettynä tämän vuoden maaliskuussa ostettuun BEST:iin kauppa tekee Metsosta Pohjois-Amerikan johtavan palveluntarjoajan metallinkierrätyslaitoksille.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Heinz Gerdes, Recycling-liiketoimintalinjan johtaja, Metso Minerals, puh. +49 211 2105 0
Mike Phillips, talousjohtaja, Metso USA, puh. +1 770 246 7237

Metso in Twitter