Pörssitiedote marraskuuta 7, 2007 08.30.00 ap. CET

Metson nimitysvaliokunnan kokoonpano

Metson yhtiökokouksen asettama nimitysvaliokunta valmistelee hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset Metso Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 2.4.2008. Nimitysvaliokunnan tulee antaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään 1.2.2008. Nimitysvaliokuntaan kuuluu Metson osakasluettelon 1.11.2007 mukaan neljän suurimman rekisteröidyn osakkeenomistajan nimeämät edustajat sekä Metson hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä.
 
Metson neljä suurinta rekisteröityä osakkeenomistajaa 1.11.2007 olivat Suomen valtio, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Cevian Capital II Master Fund L.P.
 
Edellä mainitut osakkeenomistajat ovat ilmoittaneet seuraavat edustajansa Metson nimitysvaliokuntaan: Pekka Timonen, ylijohtaja, valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto (Suomen Valtio); Mikko Koivusalo, sijoitusjohtaja (Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma); Harri Sailas, toimitusjohtaja (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen), ja Lars Förberg, Managing Partner (Cevian Capital). Nimitysvaliokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan. Metson hallituksen puheenjohtaja Matti Kavetvuo toimii nimitysvaliokunnan asiantuntijajäsenenä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Aleksanteri Lebedeff, lakiasianjohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3240
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter