Pörssitiedote joulukuuta 5, 2007 12.00.00 ip. CET

Metso Paper ratkaisuun toimenpiteistä kilpailukykynsä parantamiseksi Suomessa

Metso Paperin Paper and Board -liiketoimintalinja on saanut päätökseen yt-neuvottelut, jotka se käynnisti seitsemällä paikkakunnalla Suomessa 11. lokakuuta 2007. Yhtiön kilpailukyvyn vahvistamiseen tähtäävien neuvotteluiden tuloksena vähennetään yhteensä 210 henkilöä Anjalankoskella, Hollolassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Karhulassa, Turussa ja Valkeakoskella. Karhulan yksikkö lopetetaan ja sen vastuut siirretään Paper and Board -liiketoimintalinjan muille yksiköille.
 
Toimenpiteet käynnistetään vuoden 2008 alkupuoliskolla ja niiden toteutus kestää yksiköstä ja yksittäisistä tapauksista riippuen noin 6-18 kuukautta. Työsuhteiden päättämiset koostuvat eläkejärjestelyistä, määräaikaisten työsuhteiden päättämisistä ja irtisanomisista. Osalle henkilöistä voidaan tarjota työpaikka Metson muista yksiköistä.
 
Järjestelyistä aiheutuvien kertaluonteisten kustannusten ei arvioida olevan Metso Paperin kannalta olennaisia. Vuosittaisten säästöjen arvioidaan ylittävän kertaluonteiset kustannukset.
 
Tehdyt päätökset tukevat Paper and Board -liiketoimintalinjan uudelleenjärjestelyitä, joiden yhteydessä yksiköitä ja toimintoja yhdistettiin. Näiden toimenpiteiden avulla liiketoimintalinja poistaa toimintojen päällekkäisyyksiä sekä kehittää ja vahvistaa myynti- ja palvelutoimintoja lähempänä asiakkaita.
 
Metso Paperin palveluksessa on noin 12 000 henkilöä, joista Paper and Board -liiketoimintalinjan Suomen yksiköiden palveluksessa noin 4 000.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Hannu Mälkiä, Paper and Board -liiketoimintalinjan johtaja, Metso Paper
Puh. 0400 460 587
Jaakko Puurula, henkilöstöjohtaja, Metso Paper, Puh. 0400 582 904

Metso in Twitter