Pörssitiedote joulukuuta 13, 2007 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa hienopaperikoneen MCC Paper Yinhelle Kiinaan

Metso Paper toimittaa päällystämätöntä hienopaperia tuottavan koneen kiinalaiselle MCC Paper Yinhe Co., Ltd:lle Linqingiin, Shandongin maakuntaan. Linja käynnistyy vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten hienopaperikoneiden markkina-arvo on noin 50 miljoonaa euroa tilauksen laajuudesta riippuen.
 
Metson toimitukseen kuuluu kokonainen paperikone perälaatikosta rullaimeen, mukaanlukien ilmajärjestelmät.  Koneen viiran leveys on 5,8 metriä ja sen suunnittelunopeus 1 400 m/min ja se tuottaa noin 200 000 tonnia päällystämätöntä hienopaperia vuodessa.
 
Toimitukseen osallistuvat Metson paikalliset yksiköt Kiinassa. Metso Automation toimittaa laajan automaatiopaketin, joka sisältää prosessi- ja koneautomaation sekä laadunhallinnan automaatioratkaisut. Lisäksi toimitukseen sisältyy paperikoneen ajettavuuden ja kunnonvalvontajärjestelmä, paperiradan vianilmaisujärjestelmä ja ratakatkojen kameravalvontajärjestelmä sekä analysaattoreita.
 
MCC Paper Yinhe on valtion omistama yhtiö, jolla on kaksi, noin 6 000 henkilöä työllistävää tehdasta Linqingissä. Yhtiö perustettiin vuonna 1958 ja se liitettiin MCC:hen eli China Metallurgical Group Corporationiin elokuussa 2007. MCC on yksi Kiinan suurimpia laitevalmistajia ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli yli 1,8 miljardia euroa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Myyntijohtaja Hannu T Pietilä, Paper and Board -liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh.040 503 4085
 
Lisätietoja sijoittajille:
Sijoittajasuhdejohtaja Johanna Sintonen, Metso, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter