Pörssitiedote joulukuuta 7, 2007 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa kaksi pehmopaperikonetta Fook Woolle Kiinaan

Metso Paper toimittaa kaksi pehmopaperikonetta Fook Woo -konsernille. Molemmat koneet asennetaan yhtiön paperitehtaaseen Kiinan Guangdongin maakuntaan. Ensimmäinen koneista käynnistyy vuoden 2008 neljännen neljänneksen aikana ja toinen vuoden 2009 toisen neljänneksen aikana. Tilausten kokonaisarvoa ei julkisteta. Tämän tyyppisten pehmopaperikoneiden arvo on 4 - 8 miljoonaa euroa, kapasiteetista ja tilauksen laajuudesta riippuen.
 
Metson toimitukseen kuuluu kaksi kokonaista Advantage DCT 60 -pehmopaperikonetta mukaan lukien mekaaniset käytöt, koneohjaukset ja tehdassuunnittelun. Metso vastaa myös asennus- ja käyntiinajovalvonnasta sekä koulutuksesta.
 
Koneiden leveys on 2,85 metriä ja suunnittelunopeus 1 300 m/min. Kummankin, jätepaperia raaka-aineenaan käyttävän linjan vuotuinen kapasiteetti on 20 000 tonnia pehmopaperia, josta valmistetaan kasvo-, kylpyhuone-, lautasliina- ja pyyhepapereita.
 
Energiaa ja vettä säästävänä Advantage DCT 60 -pehmopaperikone soveltuu erityisesti kehittyvien markkinoiden, kuten Kiinan, tarpeisiin. Se eroaa muista Advantage DCT-malleista lähinnä siinä, että paperi kuivatetaan höyryn avulla. Höyryä on monin paikoin Kiinassa helpommin saatavilla ja se on myös halvempaa kuin muut energianlähteet.
 
Vuonna 1968 perustettu Fook Woo -konserni on johtava kierrätyspalveluita tuottava yhtiö Hong Kongissa ja Kiinassa. Konsernilla on yksi suurimmista jätepaperinlajittelukeskuksista sekä kierrätysraaka-ainetta käyttävä pehmopaperitehdas Huizhoussa, Guangdongin maakunnassa. Yli 70 prosenttia tuotettavasta pehmopaperista viedään Amerikkaan, Australiaan, Uuteen Seelantiin, Singaporeen ja Hong Kongiin.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (ruotsiksi tai englanniksi):
Toimitusjohtaja Anders Björn, Metso Paper Karlstad AB
Puh. +46 54 17 13 38, gsm +46 705 17 13 38
Myyntijohtaja Leif Forsberg, Tissue-liiketoimintalinja, Metso Paper
Puh. +46 54 17 13 10, gsm +46 705 17 13 10

Metso in Twitter