Pörssitiedote joulukuuta 20, 2007 02.10.09 ip. CET

Valmet Automotivelle uusi toimitusjohtaja ja kaksi uutta hallituksen jäsentä

Valmet Automotive Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2008 alkaen insinööri, MBA  Ilpo Korhonen. Hänellä on vankka kokemus Valmet Automotiven johdon tehtävistä: hän on toiminut aikaisemmin autotehtaan tuotantojohtajana ja vuoden 2007 tammikuusta alkaen yhtiön varatoimitusjohtajana.
 
Varatoimitusjohtajaksi on nimitetty DI Risto Hukkanen vastuualueenaan tuotanto ja laatu. Hän on toiminut viimeksi laatujohtajana ja sitä ennen tuotannon ja laatujohdon eri tehtävissä.
 
Valmet Automotiven nykyinen toimitusjohtaja Juhani Suvinen siirtyy eläkkeelle 31.12.2007 vuosi sitten sovitun aikataulun mukaisesti.
 
Valmet Automotiven omistaja, Metso Oyj, vahvistaa lisäksi yrityksen hallitusta. Valmet Automotiven hallituksen uusiksi jäseniksi on nimitetty pitkän uran eurooppalaisessa autoteollisuudessa tehneet Dr. Hans-Joachim Schöpf ja Karl-Heinz Kalbfell Saksasta. Uudet jäsenet tuovat hallitukseen merkittävää kokemusta autoteollisuudesta, mikä tukee autotehtaan pitkän aikavälin kehittämistä.
 
Dr Hans-Joachim Schöpf on on viimeksi työskennellyt DaimlerChryslerillä AG:llä ylimmän johdon tehtävissä tuotekehitysjohtajana ja Mercedes Car Groupin hallituksen jäsenenä. DI Karl-Heinz Kalbfell on toiminut ylimmän johdon tehtävissä BMW:llä. Hän on vastannut BMW:n markkinoinnista ja tuotestrategiasta. Viimeksi hän on toiminut Maseratin toimitusjohtajana.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Varatoimitusjohtaja Ilpo Korhonen, Valmet Automotive, puh. 020 484 9000

Metso in Twitter