Pörssitiedote helmikuuta 7, 2007 09.32.42 ap. CET

Metso toimittaa suuren paperinvalmistuslinjan Oji Paperille Japaniin

Metso Paper toimittaa japanilaiselle Oji Paperille suuren paperinvalmistuslinjan. Uusi, kevyesti päällystettyä painopaperia 350 000 tonnia vuodessa tuottava linja rakennetaan Oji Paperin Tomiokan tehtaalle, joka sijaitsee Anan Cityssä Shikokun saarella. Linja käynnistyy vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen kokonaisarvo on yli 100 miljoonaa euroa.
 
Tilatun OptiConcept-paperikoneen viiran leveys on 10,2 m ja rakennenopeus 2 000 m/min. Kone on ns. all on-line -ratkaisu, ja siihen sisältyy Japanin ensimmäinen on-line monitelakalanteri. Toimitus sisältää myös kaksi pituusleikkuria, lisälaitteita, prosessijärjestelmiä, ilmajärjestelmiä ja käyttöönottopalveluita.
 
Ojilla on tuotantoyksiköitä Aasiassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2005 yhtiön liikevaihto oli 8 miljardia dollaria ja henkilöstön määrä 20 000.
 
Japanin massa- ja paperiteollisuus, joka on 31 miljoonalla vuositonnillaan maailman kolmanneksi suuri tuottaja, on viime aikoina aktivoitunut huomattavasti useiden suurien uusinvestointien myötä. Kahdeksan viime kuukauden aikana maassa on käynnistetty neljä suurta paperinvalmistuslinjahanketta, joista kolmen päätoimittajaksi on valittu Metso Paper: Nippon Paperin Ishinomakin tehtaan PM 6, Hokuetsu Paper Millsin Niigata PM 9 ja Oji Paperin Tomioka PM 1.
 
Japanin massa- ja paperiteollisuusmarkkinoita pidetään yleisesti yhtenä maailman vaativimmista. Metso Paper on toiminut maassa aktiivisesti 30 vuoden ajan, ensin yhteistyössä Sumitomo Heavy Industriesin kanssa ja vuoden 2007 alusta alkaen itsenäisenä Metso Paper Japan -yhtiönä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 25 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Risto Hautamäki, toimitusjohtaja, Metso Paper, puh. 020 484 3101
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 

Metso in Twitter