Pörssitiedote helmikuuta 8, 2007 02.31.54 ip. CET

Metsolle kunnossapitotoimintojen vastuu uudella Plattling Papierin tehtaalla Saksassa

Metson Paperin omistama Scandinavian Mill Service (SMS) tulee vastaamaan kunnossapitotoiminnoista uudella Plattling Papierin tehtaalla, joka sijaitsee Saksassa Myllykosken omistaman MD Plattlingin tehtaan läheisyydessä. Pitkäaikaisen sopimuksen arvoa ei julkisteta. Plattling Papierin tehdas, joka on yksi maailman moderneimmista, käynnistyy vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä.
 
Nyt solmittu sopimus - joka hyödyntää Myllykosken yhteistyökumppanin Rhein Papierin pitkäikaiseen kumppanuuteen perustuvaa toimintamallia - kattaa sekä kunnossapidon infrastruktuurin luomisen, kuten organisaation rakentamisen ja kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmän perustamisen, että varsinaiset kunnossapitotoiminnot.
 
Kunnossapitotoiminnot käsittävät tela- ja päivittäiskunnossapidon, jossa painopiste on ennakoivan ja mittaavan kunnossapidon menetelmissä. SMS vastaa koko tehtaan mekaanisesta, sähkö-, automaatio- ja rakennuskunnossapidosta.
 
SMS hyödyntää toiminnassaan viimeisimpiä kunnossapitokonsepteja yhdistettynä Metson laite-, prosessi- ja automaatio-osaamiseen, sekä käyttäjäkunnossapitoperiaatetta. SMS tulee työllistämään Plattlingissa 40 henkilöä.
 
Scandinavian Mill Service operoi ja kehittää massa- ja paperiteollisuuden kunnossapitoa. Yhtiön palveluksessa on kaikkiaan lähes 500 henkilöä yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tsekissä ja Espanjassa, sekä nyt myös Saksassa.
 
Myllykoski on kansainvälinen perheomisteinen paperiteollisuusyhtiö, jolla on tuotantoa Suomessa, Saksassa, Sveitsissä ja Pohjois-Amerikassa sekä myyntikonttoreita maailmanlaajuisesti. Myllykoski-ryhmän tuotteita ovat puupitoiset ja kierrätyskuitupohjaiset päällystämättömät ja päällystetyt painopaperit sekä sanomalehtipaperi. Myllykoski-ryhmän yhdeksän paperitehtaan vuosittainen kapasiteetti on 2,8 miljoona tonnia, mukaan lukien yhteistyökumppani Rhein Papier GmbH:n tuotanto, ja sillä on yhteensä 3 600 työntekijää.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja:
Ari Mankki, toimitusjohtaja, Scandinavian Mill Service, puh. 040-582 1408

Metso in Twitter