Pörssitiedote maaliskuuta 22, 2007 03.05.30 ip. CET

Metso toimittaa jauhatusjärjestelmän Bolidenille Ruotsiin

Metso Minerals toimittaa jauhatusjärjestelmän Bolidenin Aitikin kaivokselle Gällivaraan, Pohjois-Ruotsiin. Jauhatusjärjestelmä tulee uuteen rikastamoon, joka aloittaa toimintansa vuonna 2010. Tilauksen arvo laitteiston osalta on noin 39 miljoonaa euroa.
 
Metson tilaus sisältää kaksi autogeeniä jauhinmyllyä ja kaksi palamyllyä sekä suunnittelutyön, pystytyksen ja käynnistyksen palvelut. Lisäksi Metso on solminut Bolidenin kanssa kaksivuotisen sopimuksen jauhatusjärjestelmän huollosta mukaan lukien vara- ja kulutusosat sekä tarvikkeet. Läpimitaltaan 11,58 kertaa 13,72 -metriset autogeenimyllyt ovat suurimmat Metso Mineralsin koskaan toimittamat jauhinmyllyt.
 
Uusi rikastamo korvaa Aitikin nykyisen rikastamon. Uuden rikastamon avulla Boliden aikoo laajentaa Aitikin mineraalienkäsittelykapasiteetin noin 18 miljoonasta tonnista 36 miljoonaan tonniin malmia vuodessa. Aitikin kaivos kuuluu Euroopan suurimpiin kuparintuottajiin. Se on myös huomattava kullan ja hopean tuottaja.
 
Boliden on Euroopan johtava kaivos- ja sulatusyhtiö ja sillä on toimintaa Ruotsin lisäksi Suomessa, Norjassa ja Irlannissa. Yhtiön päätuotteet ovat kupari, sinkki, lyijy, kulta ja hopea. Vuonna 2006 Bolidenin liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 4500 työntekijää.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Tord Svensson, kaivosalan johtaja, EMEA-alue (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka), Metso Minerals, puh. 46 70 671 68 45
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter