Pörssitiedote maaliskuuta 12, 2007 01.20.45 ip. CET

Metso toimittaa kalkin kalsinointilaitoksen Graymontille Yhdysvaltoihin

Metso Minerals toimittaa kalkin kalsinointilaitoksen Graymontille Cricket Mountainin kalkkilaitokseen Utahiin, Yhdysvaltoihin. Toimitus valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 8 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy esilämmitteinen kalkin kalsinointilaitos sekä asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Toimituksen valmistuttua Cricket Mountainin kalkkilaitoksen vuotuinen kalsiumoksidin kokonaiskapasiteetti nousee 900 000 tonnista 1 300 000 tonniin. Laitos on yksi Yhdysvaltojen länsiosan suurimmista kalkkilaitoksista.
 
Graymont on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kalkintuottaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (englanniksi):
Kenneth Brame, johtaja, lämpötekniset prosessit, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh + 1 570 271 7719
 
 
 

Metso in Twitter