Pörssitiedote maaliskuuta 15, 2007 01.11.45 ip. CET

Metso toimittaa massatavarankäsittelylaitteistoa Richards Bay'n hiiliterminaaliin Etelä-Afrikkaan

Metso Minerals toimittaa massatavarankäsittelylaitteistoa Bateman Africa (Pty) Ltd:lle Richards Bay'n hiiliterminaaliin (RBCT), joka sijaitsee Etelä-Afrikan itärannikolla. Laitteiston toimitus, asennus ja käynnistys valmistuvat vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy kaksirumpuinen junavaunujen kippauslaite ja keräyskuormain. Kippauslaite tyhjentää kerralla kaksi peräkkäistä vaunua ja pystyy tyhjentämään tunnissa 65 junavaunua. Keräyskuormain, jossa on 60 metrinen puomi, voi kuormata hiiltä 4 500 tonnia tunnissa ja purkaa 6 000 tonnia tunnissa. Tilaukseen sisältyy myös laitteiden asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Metson ratkaisu on osa terminaalin laajennusprojektia. Laajennuksen valmistuttua terminaalin vuotuinen kapasiteetti nousee 72 miljoonasta tonnista 91 miljoonaan tonniin.
 
Bateman Africa on RBCT:n laajennuksen viidennen vaiheen pääurakoitsija. RBCT on maailman suurin yksittäinen hiiliterminaali ja se työllistää noin 500 vakituista työntekijää.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (englanniksi):
David Hicken, johtaja, massatavarankäsittely, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +44 117 978 6203
 

Metso in Twitter