Pörssitiedote maaliskuuta 23, 2007 11.04.39 ap. CET

Metso toimittaa päällystetyn kartongin tuotantolinjan Shandong International Paper & Sun Coated Paperboardille Kiinaan

Metso Paper toimittaa päällystetyn kartongin tuotantolinjan Shandong International Paper & Sun Coated Paperboard Co., Ltd:lle Kiinaan. Kone, jonka kapasiteetti on yli 400 000 tonnia vuodessa, otetaan käyttöön vuoden 2008 toisella neljänneksellä Yanzhounissa, Shandongin maakunnassa. Tilauksen arvo on lähes 60 miljoonaa euroa.
 
Uusi PK 22 -kartonkilinja on Metso Paperin kokonaistoimitus, ja se perustuu korkealaatuisten päällystettyjen kartonkilajien tuotantoa varten kehitettyyn uuteen teknologiakonseptiin. Tuotantolinja koostuu kolmikerroksista päällystettyä kartonkia tuottavasta koneesta, jolla on viisi päällystysyksikköä. Linjalla voidaan valmistaa taive-, taide- ja nestepakkauskartonkeja. Koneen viiran leveys on 5,1 metriä ja suunnittelunopeus 900 m/min. Metso Automation toimittaa linjalle laadunhallinta- ja koneohjausjärjestelmät sekä profilointitoimilaitteet neliöpainon ja kosteuden hallintaan. Osa toimituksesta tulee Metso Paperin Kiinan-yksiköistä. 
 
Metso Paper ja Sun Paper Group ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Metso Paper on aiemmin toimittanut kiinalaiskonsernin Yanzhoun-tehtaalle kaksi kartonkikonetta, yhden paperikoneen sekä yhden päällystyslinjan.
 
Sun Paper Group on yksi Kiinan merkittävimmistä paperin- ja kartonginvalmistajista. Sen yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 1 500 000 tonnia vuodessa. Konserniin kuuluu kolme yritystä: Shandong Sun Paper Co., Ltd., Shandong International Paper & Sun Coated Paperboard Co., Ltd.  ja International Paper & Sun Cartonboard Co., Ltd. Sun Paper Groupin Yanzhoun-tehtaan henkilöstömäärä on yli 7 000.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Tapani Kultaranta, myyntipäällikkö, Finishing-liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. 040 503 4490
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter