Pörssitiedote huhtikuuta 2, 2007 04.47.38 ip. CET

Metso vahvistaa metallinkierrätysliiketoimintaansa yrityskaupalla Yhdysvalloissa

Metso Minerals on ostanut yhdysvaltalaisen metallinkierrätysteollisuuden teknologiatoimittajan, Bulk Equipment Systems and Technologies Inc:in (B.E.S.T. Inc.), joka toimii Ohion Clevelandissa. Myyjä on yksityinen sijoittajaryhmä. Kauppahinta on noin 9 miljoonaa euroa. Yhtiö siirtyi Metson omistukseen 30.3.2007
 
B.E.S.T. Inc. on johtava metallinmurskauksen erottelulaitteistojen sekä prosessinohjaus- ja optimointiteknologian toimittaja Pohjois-Amerikassa. Yhtiöllä on suunnittelu- ja valmistusyksikkö sekä tekninen koelaitos Clevelandissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 8 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 40 henkilöä.
 
Yrityskaupalla Metso Minerals vahvistaa asemaansa maailman suurimmilla metallinkierrätysmarkkinoilla Pohjois-Amerikassa. B.E.S.T. Inc:in prosessinohjausosaaminen tukee Metson tarjontaa Pohjois-Amerikan lisäksi myös Aasian ja Euroopan markkinoilla.
 
Metso
on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
 
Lisätietoja antavat:
Tuula Puhakka, liiketoiminnankehitys- ja markkinointijohtaja, Metso Minerals,
puh. 0400 969 991
Heinz Gerdes, Recycling-liiketoimintalinjan johtaja, Metso Minerals, puh. +49 211 21050
 
 
 
 

Metso in Twitter