Pörssitiedote toukokuuta 21, 2007 09.32.27 ap. CET

Metso toimittaa kartonkikoneen Lee & Manille Vietnamiin

 
Metso Paper toimittaa Lee & Man Paper -yhtiölle kartonkikoneen sen uuteen, Vietnamiin rakennettavaan tehtaaseen. Heinäkuussa 2008 käyttöön otettavan PM 15 -koneen vuotuinen tuotantokyky on 400 000 tonnia. Tilauksen kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa.
PM 15 -kolmikerroskartonkikone on Metso Paperin kokonaistoimitus. Toimitukseen sisältyvät myös Metso Automationin toimittamat koneohjaus- ja laadunvalvontajärjestelmät.
 
Koneen viiran leveys on 7 250 mm ja rakennenopeus 1 150 m/min. Kone on suurin Vietnamiin koskaan toimitettu paperi- tai kartonkikone ja maan ensimmäinen investointi huippulaatuiseen paperi- ja kartonkiteknologiaan.
 
Lee & Man Paperin uusi paperitehdas sijaitsee 200 km Ho Chi Minh Citystä etelään. Valmistuttuaan uusi tehdas tuottaa Vietnamin nopeasti kasvaville pakkausmarkkinoille korkealaatuisia pakkauskartonkituotteita. Vuonna 2005 Vietnamin paperin- ja kartonginkulutus oli yhteensä 1,3 miljoonaa tonnia ja vuosittainen kulutus asukasta kohden 13 kg.
 
Lee & Man Paper Manufacturing Co., Ltd. on Kiinan suurimpia pakkauskartonkien valmistajia. Vuonna 1994 perustetulla ja Hong Kongin pörssissä listatulla yrityksellä on Kiinassa kolme tehdasta, joiden nykyinen tuotantokapasiteetti on yhteensä 2,2 miljoonaa tonnia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Hannu T Pietilä, myynti- ja markkinointijohtaja, Paper & Board -liiketoimintalinja, Metso Paper, puh. 040-503 4085
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 

Metso in Twitter