Pörssitiedote toukokuuta 23, 2007 01.02.19 ip. CET

Metso toimittaa sellutehtaan laitteita Celbille Portugaliin

Metso Paper toimittaa soodakattilan, haihduttamon ja keittämön modernisoinnin Celulose Beira Industrial (Celbi) S.A.:n sellutehtaalle Figueira da Foziin Portugaliin. Laitteet otetaan käyttöön vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin Power-liiketoimintalinja toimittaa uuden soodakattilan, jonka kapasiteetti on 2400 tonnia kuiva-ainetta päivässä ja 7-vaiheisen haihduttamon, jonka haihdutusteho on 590 tonnia vettä tunnissa. Metso Paperin Fiber-liiketoimintalinja puolestaan toimittaa tehtaan nykyisen keittämön ja ruskean massan pesemön kapasiteetin noston ja modernisoinnin.
 
Uudet laitteet ovat osa Celbin sellutehtaan laajennusprojektia, jolla se lisää vuosittaista tuotantokapasiteettiaan 305 000 tonnista 550 000 tonniin. 
 
Celbin sellutehdas, joka on osa Altri-konsernia, tuottaa korkealaatuista lyhytkuituista eukalyptussellua. Celbin sellusta valmistetaan paino-, toimisto- ja erikoispaperia sekä pehmopaperia. Puolet raaka-aineestaan tehdas saa omista istutusmetsistään.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Kai Mäenpää, johtaja, Capital projects, Metso Power Oy, puh. 040 556 5666
Gunnar Gullbrand, johtaja, Metso Fiber Karlstad AB, Metso Paper, puh. +46 54 194600
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter