Pörssitiedote kesäkuuta 7, 2007 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa lämmöntalteenottokattilan Fortumin voimalaitokselle Espooseen

Metso Paperin Power-liiketoimintalinja toimittaa lämmöntalteenottokattilan Fortumin Suomenojan voimalaitokselle Espooseen. Voimalaitos otetaan käyttöön loka-joulukuussa 2009. Tilauksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
 
Lämmöntalteenottokattila tullaan asentamaan Fortumin uudelle sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitokselle, joka rakennetaan nykyisen Suomenojan voimalaitoksen yhteyteen. Voimalaitos tulee tuottamaan kaukolämpöä lähikuntien käyttöön ja sähköä valtakunnan sähköverkkoon. Sen sähköntuotantokapasiteetti tulee olemaan 234 megawattia (MW) ja kaukolämpöteho 214 MW.
 
Uusi voimalaitos käyttää polttoaineenaan maakaasua. Hiilen ja öljyn käyttö kaukolämmön tuotannossa alueella vähenee ja se merkitsee myös rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöjen vähenemistä.
 
Metsolla on parhaillaan työn alla myös voimakattila Fortumin uudelle sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitokselle Tarton kaupunkiin Virossa. Voimakattilassa (70 MWth), joka käyttää kerrosleijuteknologiaa, tullaan sähkön ja kaukolämmön tuottamiseksi polttamaan biopolttoaineita ja paikallista turvetta. Voimalaitos valmistuu vuoden 2008 lopulla. Tilaus sisältyi Metson 2007 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Fortum on johtava energiayhtiö Pohjoismaiden ja Itämeren alueella. Liiketoiminta on sähkön ja lämmön tuotanto, jakelu ja myynti sekä voimalaitosten käyttö- ja kunnossapito.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Kari Remes, myyntijohtaja, Metso Power Oy, puh. 040 709 2015
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter