Pörssitiedote kesäkuuta 6, 2007 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa painopaperilinjan kiinalaiselle Henan Puyang Longfeng Paperille

Metso Paper toimittaa kevyesti päällystettyä paperia valmistavan tuotantolinjan Henan Puyang Longfeng Paperille Henanin maakuntaan Kiinaan. Uusi valmistuslinja otetaan käyttöön vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on yli 100 miljoonaa euroa.
 
Metson toimitus sisältää paperikoneen massankäsittely- ja ilmajärjestelmineen sekä märän pään kemikaalijärjestelmät ja päällystepastan käsittelyjärjestelmät. Paperikone on ns. all-on-machine -ratkaisu, mikä sisältää päällystyksen ja monitelakalanteroinnin. Metso Automation toimittaa laajan automaatiojärjestelmäpaketin, joka kattaa koneohjaukset ja  laadunhallinnan sekä käynnin- ja kunnonvalvonnan.
 
Paperikoneen viiran leveys on 7,9 m ja rakennenopeus 1800 m/min. Päivätuotanto on lähes 1000 tonnia kirjoitus- ja painopapereita.
 
Puyang Longfeng Paper Co., Ltd:n omistavat Henan Provincial Investment Corporation, Puyang Municipal Investment Corporation ja kolme muuta osakkeenomistajaa. Puyangin viljelymetsä- ja paperinvalmistusintegraatti on Henanin maakunnan erityishanke, jonka Kiinan valtion kehitys- ja uudistuskomissio hyväksyi elokuussa 2006. Hankkeen tavoite on tuottaa vuosittain 300 000 tonnia poppelipohjaista kemimekaanista massaa ja 500 000 tonnia korkealaatuista painopaperia. Raaka-aine saadaan Henanin maakunnassa sijaitsevilta yli 65 000 hehtaarin laajuisilta puuviljelmiltä.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Ilkka Tuomenoksa, myyntijohtaja, Metso Paper, puh. 040 528 0779
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo                                      Kati Renvall
varatoimitusjohtaja                            viestintäjohtaja
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter