Pörssitiedote kesäkuuta 14, 2007 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa sellutehtaan laitteita Horizonte-projektiin Brasiliaan

Metso Paperin Power-liiketoimintalinja toimittaa uuden soodakattilan, uuden haihduttamon ja uuden voimakattilan uudelle sellutehtaalle Brasiliaan. Sellutehdas otetaan käyttöön vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla. Tilauksen kokonaisarvo on noin 150 miljoonaa euroa.
 
Três Lagoasiin Mato Grosso do Sulin osavaltioon rakennettavan uuden tehtaan projekti tilattiin Poyry Empreendimentos Industriais S.A:lta, joka oli IP:n tytäryhtiön Chamfloran valitsema urakoitsija. Horizonte-projekti siirtyi äskettäin VCP:lle osana yhtiöiden välistä omaisuuden siirtoa.
 
Soodakattilan kapasiteetti on 5 300 tonnia kuiva-ainetta päivässä ja haihduttamon haihdutusteho on 1 250 tonnia vettä tunnissa. Biopolttoaineita polttava, höyryteholtaan 108 megawatin voimakattila käyttää kerrosleijutekniikkaa.
 
Uusi sellutehdas tuottaa eukalyptuksesta valkaistua markkinasellua ja sen kapasiteetti on 1 250 000 tonnia vuodessa.
 
VCP kuuluu Votorantim-yhtiöön, joka on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista, yksityisistä teollisuuskonserneista. VCP on Latinalaisen Amerikan suurimpia sellun ja paperin tuottajia ja Brasilian johtava päällystetyn, itsejäljentävän, lämpöherkän ja muiden erikoispapereiden valmistaja.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Kari Remes, myyntijohtaja, Metso Power Oy, puh. 040 709 2015
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 040 530 0778
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter