Pörssitiedote heinäkuuta 4, 2007 10.00.00 ap. CET

Metso laajentaa tuotantotilojaan Lapualla

Metso Power, joka kuuluu Metso Paper -liiketoiminta-alueeseen, lisää tuotantokapasiteettiaan Lapuan tehtaalla. Tavoitteena on pystyä vastaamaan entistä paremmin uusiutuviin energialähteisiin perustuvien voimalaitosten kasvavaan kysyntään sekä sellu- ja paperitehtaiden modernisointi- ja kunnossapitotarpeisiin.
 
Tuotantotiloja kolmanneksella kasvattava laajennusosa otetaan käyttöön vuoden 2008 alussa. Samassa yhteydessä Metso Power ostaa itselleen koko tuotantohallin varmistaakseen tilojen joustavan kehittämisen myös jatkossa. Tällä hetkellä Metso Power toimii vuokratuissa tiloissa. Investointien kokonaisarvo on yhteensä vajaa 8 miljoonaa euroa.
 
Lapuan nykyinen tehdas on valmistunut alun perin vuonna 1990 ja ensimmäinen laajennus siihen tehtiin vuonna 1993.
 
Metso Powerilla on neljä omaa tuotantoyksikköä, jotka palvelevat maailmanlaajuista liiketoimintaa. Metso Power valmistaa itse tärkeimmät komponentit päätuotteisiinsa, joita ovat leiju- ja soodakattilat, öljy- ja kaasukattilat sekä haihduttamot. Uusien kattiloiden valmistus on keskitetty Tampereen tehtaalle. Lapuan tehdas ja Ruotsissa sijaitsevat kaksi tehdasta ovat erikoistuneet kattiloiden uusinnoissa ja kunnossapidossa tarvittavien osien valmistukseen ja asentamiseen.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Juha Parvela, tuotantojohtaja, Metso Power, puh. 0400 730 377

Metso in Twitter