Pörssitiedote heinäkuuta 19, 2007 12.00.00 ip. CET

Metso ostaa Bender Machine Services Ltd:n Iso-Britanniasta

Metso Paper on vahvistanut jälkimarkkinaliiketoimintaansa hankkimalla omistukseensa Bender Holdings Limitedin tytäryhtiöineen Iso-Britanniasta. Benderin toimialaa ovat tehdashuollot, sylinterien termiset pinnoitukset ja hionnat sekä paperi-, pehmopaperi- ja kartonkikoneen telojen ja apulaitteiden huoltopalvelut.
Hankinnan myötä Metso Paperista tulee pehmopaperikoneissa käytettävien jenkkisylinterien hionta- ja pinnoituspalveluiden markkinajohtaja maailmassa. Kauppa vahvistaa myös yhtiön muuta tehdas- ja telahuoltoa Iso-Britannian markkinoilla.
Bender Machine Services Ltd:n päätoimipaikat sijaitsevat Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Yhtiön pääkonttori on Iso-Britannian Darwenissa, lähellä Manchesteria. Bender Machine Services työllistää 97 henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 24 miljoonaa euroa.
Yksi Metson strategisia tavoitteita on kasvattaa jälkimarkkinapalveluita ja vahvistaa yhtiön huoltoverkostoa lähellä asiakkaita. Benderin hankinta tukee Metson kannattavan kasvun strategiaa ja vahvistaa edelleen yhtiön asemaa sellu- ja paperiteollisuuden koneiden huoltopalveluiden tarjoajana.
 
Metso
on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
 
Lisätietoja antavat:
Johtaja Petri Lakka, Tehdaspalvelut, Metso Paper, puh. 040-521 1087
Johtaja Barry P. Brown, Bender Machine Services Ltd., puh. +44 (0)1254 819050

Metso in Twitter