Pörssitiedote heinäkuuta 5, 2007 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa mineraalienkäsittelyjärjestelmän Elkem Solarille Norjaan

Metso Minerals toimittaa mineraalienkäsittelyjärjestelmän Elkem Solarin käsittelylaitokselle Kristiansandiin, Norjaan. Toimitus valmistuu vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa ja se sisältyy Metson toisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimitus sisältää murskaus-, seulonta- ja kvartsinpesulaitteistoa sekä suunnittelupalvelut. Laitteistoon kuuluu mm. esivaiheen murskain, leijupetikuivain, kuljetin ja kaksi seulaa. Metso toimittaa myös pystytyksen valvonta- ja projektinhallintapalvelut sekä lisälaitteita.
 
Elkemin laitos tuottaa puhdasta piitä, jota käytetään aurinkopaneelien valmistuksessa.
 
Elkem on yksi maailman johtavista metalleja ja materiaaleja ympäristömyötäisesti tuottavista yrityksistä. Yhtiö työllistää lähes 3 000 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 2 miljardia Norjan kruunua eli noin 250 miljoonaa euroa. Elkem on norjalaisen monialayritys Orkla ASA:n tytäryhtiö.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
 
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Eirik Brekke, maapäällikkö, Metso Minerals, Norja, puh. +47 33 361 021

Metso in Twitter