Pörssitiedote heinäkuuta 2, 2007 03.30.00 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperikoneen Saudi Paper Manufacturingille Saudi-Arabiaan

Metso Paper toimittaa kokonaisen pehmopaperikoneen Saudi Paper Manufacturing Companylle. Kone asennetaan SPM:n tehtaalle Dammamiin, Saudi-Arabian Itäiseen maakuntaan. Kone aloittaa tuotantonsa vuoden 2008 viimeisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyy Metson toisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Kyseisen kaltaisten pehmopaperintuotantolinjojen markkina-arvo on yli 25 miljoonaa euroa, tilauksen laajuudesta ja tuotantokapasiteetista riippuen. Saudi Paper Manufacturing Companyn investoinnin kokonaisarvo on yli 50 miljoonaa euroa.
 
Metso Paper toimitus sisältää Advantage DCT 200 -pehmopaperikoneen, mukaan lukien laadunvalvontajärjestelmä ja hajautettu automaatiojärjestelmä. Metso toimittaa myös perussuunnittelun, rakennesuunnittelun ja projektinhallintapalvelut. Kone on suunniteltu sähkön ja lämmön yhteistuotannolle. Sen leveys on 5,5 m ja rakennenopeus 2200 m/min, ja se lisää Saudi Paper Manufacturing Company'n korkealuokkaisen kasvo-, wc- ja talouspaperin vuosittaista tuotantokapasiteettia 60 000 tonnilla. Uuden koneen raaka-aineena käytetään ensiömassaa ja kierrätyskuitua.
 
Lähi-idän pehmopaperinkulutus on kasvanut 25 % viiden viime vuoden aikana. Vaikka asukaskohtainen kulutus on Eurooppaan verrattuna alhainen, alueen 258 miljoonan asukkaan väestö luo huomattavasti kasvupotentiaalia.
 
Saudi Paper Manufacturing Company perustettiin vuonna 1991. Sen tuotevalikoima sisältää useita korkealuokkaisia pehmopapereita. Tehtaan tuotteita myydään Saudi-Arabiassa sekä kasvavassa määrin Lähi-idän maissa ja sitä ympäröivillä alueilla. SPM:n  nykyinen tuotantokapasiteetti on 80 000 tonnia. Dammamin tehtaalla on tällä hetkellä kolme pehmopaperikonetta.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
Marco Marcheggiani, Pehmopaperit-liiketoimintalinjan johtaja, Metso Paper,
puh. +1 404 229 7575 tai +46 705 171 511
 
Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. +46 54 17 14 90 tai +46 70 517 14 90

Metso in Twitter