Pörssitiedote heinäkuuta 9, 2007 03.15.00 ip. CET

Metso toimittaa voimakattilan Mölndal Energin voimalaitokselle Ruotsiin

Metso Power, joka on osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta, toimittaa biopolttoainetta polttavan voimakattilan Mölndal Energi AB:n uudelle lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitokselle Ruotsin Mölndaliin. Voimalaitos otetaan käyttöön vuoden 2009 toisella puoliskolla. Tilauksen arvo on noin 45 miljoonaa euroa ja se sisällytetään Metson kolmannen neljänneksen tilauskantaan
 
Kerrosleijutekniikkaa käyttävän voimakattilan (70 MWth) polttoaineena tulee olemaan biomassa, jolla korvataan voimalaitoksen aiemmin kaukolämpötuotannossaan käyttämät fossiiliset polttoaineet. Voimalaitoksen kaukolämpökapasiteetti tulee tyydyttämään 25 000 talon kaukolämpötarpeen. Tämän investoinnin myötä Mölndal Energi aloittaa myös sähköntuotannon ja kapasiteetti tulee kattamaan Mölndalin kotitalouksien vuosittaisen tarpeen.
 
Mölndal Energi AB, joka on osa Mölndal Energi -konsernia, toimittaa asiakkailleen kaukolämpöä, sähköä, sähkö-, laajakaista- ja kaapelitelevisioverkkopalveluita sekä huoltopalveluita. Mölndal Energi AB:lla on kaukolämpöverkko Göteborgin lähellä ja se on myös itsenäinen sähköntuottaja Ruotsin sähkömarkkinoilla. Yhtiö toimittaa sähköä noin 22 250 asiakkaalle.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Martin Ridderheim, johtaja, Metso Power, puh. +46 706 541 237
 
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet

Metso in Twitter