Pörssitiedote elokuuta 6, 2007 01.00.00 ip. CET

Metsolle palvelusopimus Codelcolta Chilestä

Metso Minerals on solminut palvelusopimuksen Codelcon, Chilen valtiollisen kaivosyhtiön, kanssa. Sopimus koskee Codelcon Andina-divisioonan jalostuslaitosta, joka sijaitsee Chilessä, Santiagosta koilliseen. Viisivuotisen palvelusopimuksen arvo on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa.
 
Yli sadan metsolaisen palvelutiimi työskentelee Andinan jalostuslaitoksessa, joka käsittelee kahdesta paikallisesta kaivoksesta louhittua kuparimalmia. Sopimukseen sisältyy kunnossapitopalvelut Metson ja muiden toimittajien laitteistolle, prosessinoptimointipalvelut, murskainten ja jauhinmyllyjen kulutusosien vaihdot, vara- ja kulutusosien toimitukset sekä työkaluja, ajoneuvoja ja työvoimaa.
 
Codelcon Andina-divisioona tuottaa noin 248 137 tonnia kuparirikastetta vuosittain. Metson palvelusopimuksen tavoitteena on parantaa laitteiston kulutuksen kestävyyttä, pienentää seisokkia ja tehostaa tuotantoprosessia Andinan jalostuslaitoksella, ja siten lisätä tuotantoa.
 
Asiakaspalvelun kehittäminen on Metso Mineralsin strategian keskeisiä tavoitteita. Nyt solmittu sopimus on Metson ensimmäinen pitkäaikainen palvelusopimus Codelcon kanssa, ja siten strategisesti erittäin tärkeä Metsolle.
 
Codelco tuottaa vuosittain yli 1,63 miljoonaa tonnia kuparia ja työllistää yli 16 000 henkilöä. Vuonna 2006 sen myynti ylsi 13 miljardiin dollariin.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 25 500 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
 
Aldo Cermenati, maapäällikkö, Metso Minerals (Chile), Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. +56 2 370 2022
 
Mauricio Salinas, johtaja, asiakaspalvelun aluetuki, Etelä-Amerikka, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh.  +56 32 227 0822
 
 
 

Metso in Twitter