Pörssitiedote syyskuuta 18, 2007 02.46.34 ip. CET

Metso toimittaa kartonginvalmistuslinjan Mondi Packagingille

Metso Paper toimittaa ohutta pakkauskartonkia valmistavan tuotantolinjan Mondi Packagingille. Kartongintuotanto uudella linjalla, jonka sijoituspaikasta päätetään myöhemmin, alkaa huhtikuussa 2009. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.
 
Metson toimitus käsittää täydellisen pakkauskartonkilinjan keräyspahvia (OCC) raaka-aineena käyttävästä kuitulinjasta aina pituusleikkuriin, sekä linjaan liittyvät massankäsittely-, ilma- ja tärkinvalmistusjärjestelmät. Metso Automation toimittaa laadunvalvontajärjestelmät. Paperikone tuottaa noin 1 500 tonnia testliner- ja fluting-kartonkeja päivässä.
 
Mondi Packaging on maailmanlaajuinen paperi- ja muovipakkausmateriaalia tuottava yhtiö, joka valmistaa kartonkia, säkkipaperia ja joustopakkausmateriaalia. Vuonna 2006 yhtiön liikevaihto oli runsaat kolme miljardia euroa. Yhtiö työllistää noin 17 000 henkilöä yli 90 tuotantolaitoksessaan, jotka sijaitsevat noin 30 maassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Myyntijohtaja Harri Kuosa, Paper and Board -liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. 040 528 2047
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter