Pörssitiedote syyskuuta 13, 2007 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kaustisointijärjestelmän ja sellunkuivatuslinjan uusinnat Södra Cellille Ruotsiin

Metso Paper toimittaa ruotsalaisen Södra Cell AB:n Värön tehtaalle kaustisointijärjestelmän ja sellunkuivatuslinjan uudistukset, joiden tarkoituksena on lisätä tehtaan tuotantokapasiteettia. Molemmat uudistukset toteutetaan huhtikuussa 2008. Tilauksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.
 
Kaustisointijärjestelmän uudistus sisältää kalkinsammuttimen, kalkki- ja kaustisointiastiat, kalkin kuljetuslaitteistot ja lietteensaostuslingon.
 
Metso Paperin tuotevalikoima on laajentunut käsittämään myös täydelliset kaustisointituotteet, ja Värön toimitus on Metso Paperin ensimmäinen suuri kaustisointilaitetilaus.
 
Sellunkuivatuslinjan uudistus sisältää kenkäpuristimen, höyrylaatikon, pulpperin ja hylkykuljettimen. Uudistuksen jälkeen kuivatuskoneen nopeus nousee 175 metriin minuutissa ja vuorokausituotanto 1 250 tonniin.
 
Södra Cell, yksi Södra Groupin neljästä liiketoiminta-alueesta, on maailman suurimpia markkinasellun tuottajia. Värön tehdas on yksi Södra Cellin neljästä sulfaattisellutehtaasta. Se käynnistyi 1972 ja tuottaa nykyisin 400.000 tonnia valkaistua havupuusellua vuodessa.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
 
Gunnar Gullbrand, johtaja, kaustisointilaitteet, Metso Paper
Puh. +46 70 594 46 31, gunnar.gullbrand@metso.com
 
Antti Suoknuuti, myyntijohtaja, sellunkuivatuslaitteet, Metso Paper
Puh. +358 20 482 9934, antti.suoknuuti@metso.comMetso Oyj
 
 
 

Metso in Twitter