Pörssitiedote syyskuuta 26, 2007 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa venttiileitä maailman suurimpiin kuuluvalle suolanpoistolaitokselle Saudi-Arabiaan

Metso Automation toimittaa venttiileitä meriveden suolanpoistolaitokseen, jonka rakentaa ranskalainen suolanpoistolaitoksiin erikoistunut yhtiö SIDEM (Société Internationale de Dessalement). Ensimmäiset toimitukset tapahtuvat vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä. Maailman suurimpiin lukeutuva suolanpoistolaitos otetaan käyttöön 2010. Tilauksen arvo on yli 3 miljoonaa euroa.
 
Metso Automationin toimitus sisältää lähes 300 venttiiliä 27:ään suolanpoistoyksikköön, joiden yksikkökapasiteetti on 29 630 kuutiometriä vuorokaudessa. Tilattujen venttiilien halkaisijat vaihtelevat 80 ja 1 100 millimetrin välillä.
 
Suolanpoistolaitos on osa  IWPP-projektia (Independent Water and Power Production Project), jota johtaa saudiarabialainen energia- ja vesilaitosyhtiö MARAFIQ. Valmistuttuaan laitos tuottaa merivedestä suolatonta vettä 800,000 kuutiometriä vuorokaudessa teollisuuskaupunki Jubalin ja Saudi-Arabian itäisen provinssin tarpeisiin.
 
IWPP-projektin toteuttaa konsortio, johon SIDEM kuuluu. Muut konsortiumin jäsenet ovat yhdysvaltalainen General Electric ja korealainen Hyundai Heavy Industries. SIDEM on osa Veolia Water Solutions & Technologies -yhtiötä, joka on maailman johtavia matalaa lämpötilaa tislausprosessissa hyödyntävien laitosten toimittajia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (englanniksi):
Alain Lelong, aluemyyntipäällikkö, Flow Control-liiketoimintalinja, Metso Automation,
puh. + 33 6 07 95 35 14

Metso in Twitter