Pörssitiedote syyskuuta 19, 2007 03.10.00 ip. CET

Metso toimittaa voimakattilan Kalmar Energi Värmen uudelle voimalaitokselle Ruotsiin

 
Metso Power, joka on osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta, toimittaa biopolttoainetta polttavan voimakattilan Kalmar Energi Värme AB:n uudelle lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitokselle Kalmarin kaupunkiin, joka sijaitsee Ruotsin itärannikolla. Voimalaitos otetaan käyttöön vuoden 2009 loppupuolella. Tilauksen arvo on noin 55 miljoonaa euroa.
 
Kerrosleijutekniikkaa käyttävän voimakattilan (90 MWth) polttoaineena tulee olemaan biomassa. Uusi kattila tulee korvaamaan vanhat kaukolämpökattilat ja vähentämään öljynkulutusta. Toimitukseen kuuluu myös savukaasujen lauhdutuslaitos, joka tulee lisäämään kaukolämmön tuotantokapasiteettia. Tämän voimalaitosinvestoinnin myötä Kalmar Energi Värme aloittaa myös vihreän sähkön tuotannon.
 
Kalmar Energi Värme AB on Kalmar Energi Holding AB:n kokonaan omistama yhtiö ja sen omistavat puolestaan Kalmarin kaupunki ja E.ON Sverige AB. Kalmar Energi tuottaa ja toimittaa noin 20 000 asiakkaalle kaukolämpöä Kalmarin kaupungissa ja sen ympäristökunnissa.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Lennart Ohlsson, johtaja, Metso Power, puh. +46 70 600 1359.
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
New York Stock Exchange
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter