Pörssitiedote syyskuuta 28, 2007 02.00.00 ip. CET

Metson Saksan levypuristin- ja energialiiketoimintojen myynti saatettu päätökseen

Metso on saattanut päätöksen kaupan, jolla se myy Saksan Hannoverissa sijaitsevan jatkuvatoimisia puristimia ja energialaitoksia toimittavan Metso Panelboard GmbH:n liiketoiminnot Siempelkamp Energy Systems GmbH:lle, joka on saksalaisen Siempelkamp Maschinen- und Anlagenbau GmbH & Co. KG:n täysin omistama tytäryhtiö. Liiketoiminnot siirtyvät ostajalle 28.9.2007. Metso kirjaa kaupasta pienen voiton kuluvan vuoden kolmannelle neljännekselle.
 
Siirtopäivänä Metso Panelboard lopettaa jatkuvatoimisten puristimien, energialaitosten ja niiden huoltopalveluiden tarjoamisen levyteollisuudelle. Tuotteisiin liittyvä huoltopalvelu- ja modernisaatioliiketoiminta siirtyy Siempelkampille.
 
Metso Panelboard jatkaa Metso Paperin liiketoimintalinjana. Yrityskaupan jälkeen Metso Panelboard toimittaa edelleen laitekokonaisuuksia maailmanlaajuiselle levyteollisuudelle oman myynti- ja huoltoverkostonsa kautta keskittyen kuitu- ja lastulevytuotannon avainprosessien laitteisiin ja ympäristöystävällisiin tuotantoratkaisuihin.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
Pentti Välimäki, toimitusjohtaja, Metso Panelboard
Puh. 040 500 5009
 
 
 
Metso Oyj
 
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
distribution:
Helsinki Stock Exchange
New York Stock Exchange
Media
www.metso.com
 

Metso in Twitter